כאשר יש לנו מספיק מקום לכל הסירים על מכסיהם….. אשרנו. אך כאשר אין מספיק מהדבר הזה שנקרא מקום אכסון...
יש למיין את כל הסירים על פי סוגים/גדלים , להכניס את הסירים מאותו הסוג אחד לתוך השני לפי הגודל ולאחר מיכן להכניס אחד לתוך השני את הסירים שאינם מאותו הסוג.
להקצות מגרה אחת שלמה לכל המכסים למיינם לפי גדלים ולהניח אותם כמו שפורסים חבילת קלפים את המכסה הראשון מניחים רגיל ואת השני מניחים עליו מבלי לכסות אותו לגמרי (בכדי שבסופו של דבר כל המכסים יהיו גלויים) וכך מניחים את השלישי על השני וכו'.. במס' שורות /טורים על פי גודל המגרה.
אם אין לנו מגרה שלמה להקצות למכסים , ניתן לרכוש סלסלה גדולה להכניסה אל ארון הסירים ובתוכה לסדר את המכסים בצורה מסודרת ויעילה.
אפשרות נוספת:
כאשר יש סירים מסוגים שונים שאינם יכולים להיכנס אחד לתוך השני , או כאשר מאכסנים את הסירים בארון עם הרבה גובה.
לסגור את המכסה על הסיר בצורה הפוכה , כך שהצ'ופצי'ק של המכסה בעצם בתוך הסיר ועליו להניח סיר נוסף עם המכסה הפוך וכך הלאה….. סיר על סיר עד שניצלנו את מרבית הגובה.