יצירת קשר

לפרטים נוספים אנא מלא/י את פרטייך וניצור עימך קשר בהקדם.

שם
טלפון
אימייל
הודעה

הודעות האתר

  • סידור מטבח עשה זאת בעצמך סידור המטבח - חוברת הפעלה ב-3 חלקים, קל ברור ופשוט ובעיקר מקצועי, בשיטת עשה זאת בעצמך. מומלץ לקרוא לאט ובעיון וליישם צעד אחרי צעד. מובטח לכן מטבח כמו שלא חלמתן אפילו.
  • עובדות על סדר/אי סדר שאנחנו יודעים או לא 1. לעשיית סדר בבית הפיזי יש פוטנציאל גדול להוביל לסדר בבית האישי (נפשי) ומשם לעשיית סדר בתחום הבין אישי (בבית ובכלל).  
  • סירים …סירים…מכסים… כאשר יש לנו מספיק מקום לכל הסירים על מכסיהם….. אשרנו. אך כאשר אין מספיק מהדבר הזה שנקרא מקום אכסון...
  • סידור המזווה וקניה במידה כאשר כל המוצרים הקשים מפוזרים אי שם בארון/ות יש סיכוי גדול ש:
  • מסמכים / דואר אשרי האנשים אשר מתייקים מסמכים שנייה אחרי שנקראו (אפילו יום אחרי , אשרי) אם אינכם נמנים באותה קטגוריה, המלצתי:
ראשי טיפים ומאמרים סידור מטבח עשה זאת בעצמך

סידור מטבח עשה זאת בעצמך

סידור המטבח - חוברת הפעלה ב-3 חלקים, קל ברור ופשוט ובעיקר מקצועי, בשיטת עשה זאת בעצמך. מומלץ לקרוא לאט ובעיון וליישם צעד אחרי צעד. מובטח לכן מטבח כמו שלא חלמתן אפילו.

המדריך השלם לסידור המטבח (חלק א')
המדריך השלם לסידור המטבח (חלק ב')
המדריך השלם לסידור המטבח (חלק ג')

המדריך השלם לסידור המטבח (חלק א')

אני יודעת מהי ההרגשה כאשר אני עוברת בתוך או ליד חלק /חדר בבית ששולט בו אי סדר – אפשר לתמצת אותה למילה  אחת ופשוטה - כיווץ.
אני גם יודעת  איזו הרגשה נפלאה יש לי כאשר אני נמצאת או עוברת במקום מסודר ונקי, אני רוצה לנשום אותו לזכור אותו, להישאר בתוכו  ובעיקר לגרום לו להישאר  בדיוק כך.
המטבח הוא המרכז של הבית, אנו עוברים דרכו עשרות פעמים ביום ושוהים בו בסה"כ מס' דקות  לא מבוטל ...
כאשר על המטבח שלנו שולט אי סדר בחשבון פשוט וקצר ניתן להבין שאנחנו מרגישות את הכיווץ הזה בבטן ברוב רובו של היום.
החלטנו לא להיכנע למציאות הזו וליצור מציאות אחרת.
אז … לנשום עמוק  מתחילים.

יום לפני
אנחנו מארגנות לנו את השולחן של המטבח  ואם  אפשר גם את השיש  כך שלא יהיה עליהם דבר.

מארגנות לנו מס' ארגזים ריקים שאליהם נכניס את הכלים אשר בהם אנחנו כבר לא משתמשים, או שיש לנו מהם הרבה יותר מידי ולכן חלקם פשוט לא בשימוש.
אותם כלים שעבורנו הם בעצם כלום ואילו עבור האחר יכולים להיות זהב  טהור.

כאשר מתעקשים לא לשחרר חפצים, אנו בעצם אומרים מבלי לומר, שאנחנו  פוחדים שיחסר לנו ושלא מגיע לנו שפע והתחדשות.

כאשר אנחנו משחררים ונותנים, אנו אומרים מבלי לומר,  שאנחנו יודעים שלא נחסר דבר ושאנחנו ראויים לכל השפע וההתחדשות שניתן.

למי שיש עזרה בניקיון , מומלץ להזמין את העוזרת באותו היום וכל פעם שיש מה לנקות לקרא לה מהפעילות השוטפת של הבית  ולבקש את עזרתה.

מאד מאד מומלץ!!!
  • העבודה בשניים היא לרוב, יותר קלה, יותר משמחת וכמובן עם מעוף וראיה של שני אנשים.
  • אני ממליצה בחום להיעזר בחברה קרובה או בת משפחה קרובה.
  • מה גם  שבשניים יש סיכוי הרבה יותר גדול שהמטבח יהיה מסודר לפני שהגוזלים יחזרו.
  • הפעם תסדרו אצל האחת ובעוד שבוע/שבועיים אצל השנייה.

היום המיוחל הגיע ...
אנחנו מתחילות הכי מוקדם שאנחנו יכולות, משמע , שנייה לאחר ששחררנו את הגוזלים לגן/בית הספר.

אנחנו פותחות את כל הארונות של המטבח מתרחקות אחורה בכדיי לראות את כל התמונה ושואלות את עצמנו, האם המיקום של כל דבר ודבר אכן נכון לי? האם לא הייתי מעדיפה לשנות את מיקום תכולת הארונות בכדי שיהיה לי יותר נוח, יותר פראקטי? 

נתחיל בכוסות וצלחות :
1. שלב ההתבוננות וחשיבה על פתרונות אחרים / נוספים:
  • כוסות: לארגן להם (בינתיים בראש) מקום נפרד ארון /מגרה (היום יש מגרות מאד רחבות וגדולות, מתחת לשיש). מס' הארונות והמגרות שיש להקצות לכוסות הם כמובן פונקציה של מס' הכוסות.
  • צלחות: לארגן בראש מקום נפרד עבור צלחות היומיום ועבור צלחות של שבת, חג ואירוח...

2. שלב ריקון הארון:  
  • אנחנו מרוקנות את כל הארונות של הכוסות והצלחות  ושמות את כל תכולתם על השולחן והשיש הנקיים, בצורה מסודרת.
  • אם החלטנו על מיקום אחר או נוסף לכוסות ולצלחות, יש כמובן גם לרוקן את הארונות או המגרות לתוכם הם אמורים להיכנס, ואת כל התכולה להניח בצורה מסודרת על השולחן.

3. שלב הניקיון:
מנקים בצורה יסודית מבפנים ומבחוץ את כל הארונות המרוקנים.

4. שלב המיון :
עוברים כוס כוס, צלחת צלחת ומחליטים מה נישאר ומה עוזב  (אם קשה לכן תציצו בשורות הראשונות שוב..)

5. שלב הסידור:
  • מתחילים להכניס את הכוסות בצורה ממוינת ולסדרם בשורות שורות על פי הסוג.
  • כוסות שמשתמשים בהן ביום יום במדפים התחתונים, כוסות לאירוח במדפים העליונים.

סיימנו עם הכוסות, התחלנו להכניס את הצלחות לארונות המוקצים עבורן.
שוב את הצלחות היומיומית יש לסדר על המדפים התחתונים: הגדולות בערימה אחת, הבינוניות  בערימה נפרדת וכו', עדיף לא לשים. גדלים שונים באותה הערמה מאחר וזה מקשה על הנגישות.
במדפים העליונים והפחות נגישים יש לסדר את הצלחות לאירוח ולחג.

6. שלב ה- איפה אנחנו כרגע.. :
מה שיש לנו כרגע, זה שולחן עם כל מיני דברים (שלאט לאט ימצא להם מקום נכון ומסודר) ומס' ארונות נקיים עם כוסות, ומס' ארונות נקיים עם צלחות.

המדריך השלם לסידור המטבח (חלק ב')

נעבור לסידור המזווה - הארונות המכילים את כל המוצרים הקשים למיניהם:

1. שלב ההתבוננות וחשיבה על פתרונות אחרים / נוספים:
  • מסתכלים על כל הארונות הפתוחים וחושבים האם נכון לנו לשנות את מיקום אכסונם של
  • המוצרים או אולי אנחנו זקוקים לעוד ארון בכדי לאכסנם בצורה יעילה ושמישה…?
  • בגדול,  פונים אל הצד היצירתי שלנו  ומשתמשים בו...

2. שלב ריקון הארון:
מוציאים מכל הארונות את כל המוצרים הקשים  ומניחים אותם על השולחן. אם החלטנו  על שינוי מיקומם או על הוספת ארון/מקום אכסון עבורם, גם אותם יש לרוקן אל השולחן בצורה מסודרת.

3. שלב הניקיון:
מנקים בצורה יסודית  מבפנים ומבחוץ את כל הארונות המרוקנים.

4. שלב המיון:
עוברים על כל המוצרים, אחד אחד, מה שפג תוקף זורקים לפח, מה שלא השתמשתם ולא תשתמשו לעולם ועדין בתוקף ישירות אל תוך אחד הארגזים (לנתינה).

5. שלב הסידור:
מכניסים אל הארון בצורה מסודרת וממוינת את המוצרים כלומר שורות שורות של מוצרים זהים, אחד אחרי השני: שורה של פסטות, פרורי לחם, קטניות  וכו' את קופסאות השימורים  פשר לאכסן במדף ניפרד באותו הארון (אם יש מהן הרבה) וגם פה שורות
שורות של אותו המוצר אחד אחרי השני .

6. שלב ה- איפה אנחנו כרגע... :
  • כרגע יש לנו  ארונות של כוסות, צלחות ומוצרים קשים – מסודרים ונקיים.
  • ועל השולחן  יש שעטנז של דברים ...
  • עברנו  לסידור כלי הכיבוד וההגשה.
  • אחרי שכבר קצת הבנו את ששת השלבים, אחסוך קצת במלל איפה שניתן...
  • פותחים את כל הארונות שיש בהם כלי כבוד וכלי הגשה ומתחילים בשלבים.

1. שלב ההתבוננות וחשיבה על פתרונות אחרים / נוספים.

2. שלב ריקון הארון מכל כלי הכיבוד וההגשה.

3. שלב הניקיון: לא לשכוח …  יסודי  

4. שלב המיון:
  • לא הגיוני שאנחנו משתמשות בכל הכלים שנרכשו במשך השנים, ולכן, זה    זמן טוב להעבירם לאותם אלו שאין להם עשירית ממה שיש מול עינכן.
  • רוב הסיכויים שיש לנו מחד כלים שהעיפות של השנים והשימוש הרב בהם  ניכר עליהם ומאידך יש את אותם כלים ש- "חבל עליהם הם  כל כך יפים " .
  • אז הגיע הזמן!!!!!  להשתמש ביפים – כן מגיע לנו!!!! ואנחנו מספיק ראויים  לראות כלים יפים  ולא עייפים. את העייפים להכניס לתוך ארגז (נתינה) בבקשה.

5. שלב הסידור:
מכניסים לארונות שהוקצינו את כל הכלים, כאשר כלי ההגשה של היומיום בנגישות גבוהה ואילו כלי ההגשה לאירוח ויום חג יכולים להיות קצת פחות נגישים.
כמובן שבמקרה ויש מעט מקום ניתן להכניס  את כלי הכבוד אחד לתוך השני לפי גדלים סטים וצורות.

6. שלב ה- איפה אנחנו כרגע... : אז… יש לנו ארונות של: כוסות, צלחות, כלי כבוד והגשה ומוצרים קשים נקיים ומסודרים להפליא כמובן שאם על השולחן אנחנו מגלים  מוצרים שיושבים תחת  אותן הכותרות, מוסיפים אותם לארונות בצורה מסודרת.

המדריך השלם לסידור המטבח (חלק ג')

סידור הארונות של מוצרי החשמל:
פותחים את כל ארונות שיש בתוכם מוצרי חשמל, ומתחילים בששת השלבים.

1. שלב ההתבוננות וחשיבה על פתרונות אחרים / נוספים.

2. שלב ריקון הארון מכל מוצרי החשמל.

3. שלב הניקיון: כבר אין צורך להזכיר שאנחנו יסודיות עד כאב נכון?  

4. שלב המיון: אם יש לנו מוצרי חשמל כפולים ומכופלים  (יש משפחה, אפשר להעביר להם אחד מהם) אם יש לנו מוצרי חשמל שאנחנו כלל לא משתמשים וידוע וברור לנו שלא נשתמש, כנ"ל, יש  משפחה / חברים  שיהיו הרבה יותר ממאושרים להשתמש
באותו כלי שיושב אצלנו כאבן שאין לה הופכין -  ובעיקר תופס לנו מקום יקר (שלרוב אין לנו).

5. שלב הסידור: מכניסים לארון/ות שהוקצינו את מכשירי החשמל  (אפשר ורצוי להעביר סמרטוט לח בכדי לנקותם למקרה שהוכנסו בזמנו .. לא ממש נקיים).
ושוב… אלו השמישים במקומות הנגישים ואלו הפחות שמישים במקום נגיש קצת פחות.

6. שלב  ה- איפה אנחנו כרגע.. : אז…יש לנו ארונות של: כוסות, צלחות, כלי כבוד והגשה ומוצרים נקיים ומסודרים להפליא.
כמובן שאם על השולחן אנחנו מגלים מוצרים שיושבים תחת  אותן הכותרות, מוסיפים אותם לארונות בצורה מסודרת.

סידור מקום האיחסון של התבלינים + שמן ושאר בקבוקים (לא שתייה).

1. שלב ההתבוננות וחשיבה על פתרונות אחרים / נוספים - מקום האכסון של התבלינים יכול להיות מגירה צרה המיועדת לכך, או לחילופין מגרה רגילה.
אם אין מגרות ניתן לרכוש סלסלת פלסטיק (בגודל המתאים לכמות התבלינים שיש ברשותנו בד"כ) ולהקצות מדף בארון עבור אותה סלסלה וכל פעם כאשר יש  צורך בתבלין זה או אחר פשוט גוררים את הסלסילה לכיווננו.
במקרה ואין לנו כלל מקום עבור התבלינים, ניתן לרכוש סלסילה יפה ודקורטיבית  (עם תחתית ציבה וישרה) להכניס לתוכה את כל התבלינים ולהניחה על השיש.

2. שלב ריקון המגרה/ארון: מכל התבלינים  שאר המוצרים שיש בתוכה, ומניחים על השולחן.

3. שלב הניקיון: יסודי אמרנו?

4. שלב המיון: עוברים תבלין תבלין ומסתכלים האם הוא עדיין בתוקף, פג תוקף לזבל.

אם יש תבלינים בתוקף שאין לנו מושג  ירוק כיצד הגיעו למחוזותינ , וברור לנו שלא נשתמש בהם – ישירות  לארגז הנתינה.

אם יש לנו גם בקבוקים באותו מקום אכסון (שמן …. וכו' ) יש לעבור בקבוק בקבוק ולנגבו עם מטלית לחה.כמובן בקרב הבקבוקים גם לבדוק פג תוקף (זריקה)  / נתינה / השארה.

5. שלב הסידור: אחרי שהחלטנו איזהמקום אכסון הכי נכון 'יעיל ופרקטי עבורנו מכניסים את התבלינים פנימה בצורה מסודרת: ניתן לסדר על פי סוגים, גדלים או שכיחות השימוש בהם.
את הבקבוקים מחזירים נקיים על פי שכיחות שימוש ולאחר מיכן על פי גודל.
הגבוהים ביותר בסוף ארון/מגרה והיותר נמוכים לפניהם, כך אף בקבוק לא נסתר מעינינו.

6. שלב ה- איפה אנחנו כרגע... : כוסות, צלחות, כלי כבול, כלי הגשה, מוצרים קשים, תבלינים ובקבוקים בסדר מופתי וניקיון בוהק.

כמובן שאנחנו לא שוכחות, לנוח רגע, לשתות משהו קר/חם, להירגע  וליהנות מכל אשר עשינו ובעיקר לא!!!!! להתייאש ממה שעדיין לא נעשה.